Monday, September 15, 2014

ត្របែកគីឡូរបស់ខ្ញុំ

តាមពិតទៅត្របែកមានច្រើនប្រភេទ ហើយក៏មានច្រើនរស់ជាតិដែរ។ វាត្រូវបានមនុស្សភាកច្រើន ចូលចិត្តបរិភោគពេល គេអប់ស្សុក ឫអ្នកមានផ្ទៃពោះ ឫញុំាកម្សាន្តពេលជួបជុំគ្នា។​ ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយត្របែកគឹឡូត្រូវបានមនុស្សភាគច្រើនចូលចិត្តជាងត្របែកធម្មតា។​ ត្របែកទាក់ទាញមនុស្សអោយស្រក់ទឹកមាត់ គ្រប់ពេលទោះបីជាគេបានបរិភោគឆ្អែតហើយក៏ដោយ។ ត្របែកខ្លះ ត្រូវបានគេចង់ញុំាពេលគេឃើញវា ជាមួយអំបិលម្ទេស។ រីឯត្របែកខ្លះវិញត្រូវបានគេចង់ញុំាវាទទេព្រោះវាមានរស់ជាតិមិនចត់ និងផ្អែមខ្លះ។​ ដោយឡែកខ្ញុំ (ឆាយ ណារ៉ា) បាននាំយកពូជត្របែកពីប្រទេសវៀតណាមមក សាកល្បងដាំ ផ្លែប្របែកពូជនេះមានៈ

​​​​​​​​​​​​​​​១ រស់ជាតិឆ្ងាញ់ ​​​          -->  វាមានរស់ជាតិ ផ្អែម ស្រួយ ដូចផ្លែប៉ោម។

២ មានគុណភាព          --> មិនមានជាតិគីមី ព្រោះមិនបានដាក់ជី ឫបាញ់ថ្នាំ ( ប្រើតែទឹក ចាក់គល់                                                              និងចងថង់គ្របផ្លែមិនអោយស្រាំងអុចកើតដង្កូវ )

​៣ រូបរាង្គផ្លែ                 -->មិនដូចគេ មើលទៅហាក់ដូចផ្លែជំពូ ខ្ចី ។​ 
































No comments:

Post a Comment