តាមពិតទៅត្របែកមានច្រើនប្រភេទ ហើយក៏មានច្រើនរស់ជាតិដែរ។ វាត្រូវបានមនុស្សភាកច្រើន ចូលចិត្តបរិភោគពេល គេអប់ស្សុក ឫអ្នកមានផ្ទៃពោះ ឫញុំាកម្សាន្តពេលជួបជុំគ្នា។ ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយត្របែកគឹឡូត្រូវបានមនុស្សភាគច្រើនចូលចិត្តជាងត្របែកធម្មតា។ ត្របែកទាក់ទាញមនុស្សអោយស្រក់ទឹកមាត់ គ្រប់ពេលទោះបីជាគេបានបរិភោគឆ្អែតហើយក៏ដោយ។ ត្របែកខ្លះ ត្រូវបានគេចង់ញុំាពេលគេឃើញវា ជាមួយអំបិលម្ទេស។ រីឯត្របែកខ្លះវិញត្រូវបានគេចង់ញុំាវាទទេព្រោះវាមានរស់ជាតិមិនចត់ និងផ្អែមខ្លះ។ ដោយឡែកខ្ញុំ (ឆាយ ណារ៉ា) បាននាំយកពូជត្របែកពីប្រទេសវៀតណាមមក សាកល្បងដាំ ផ្លែប្របែកពូជនេះមានៈ
១ រស់ជាតិឆ្ងាញ់ --> វាមានរស់ជាតិ ផ្អែម ស្រួយ ដូចផ្លែប៉ោម។
២ មានគុណភាព --> មិនមានជាតិគីមី ព្រោះមិនបានដាក់ជី ឫបាញ់ថ្នាំ ( ប្រើតែទឹក ចាក់គល់ និងចងថង់គ្របផ្លែមិនអោយស្រាំងអុចកើតដង្កូវ )
៣ រូបរាង្គផ្លែ -->មិនដូចគេ មើលទៅហាក់ដូចផ្លែជំពូ ខ្ចី ។
No comments:
Post a Comment